Pozdrav i dobrodošli na LOTRO Community i Kinship forum
Simply Walking Into Mordor

[color=red]Ukoliko se niste unaprijed dogoovrili sa administratorom foruma, nemojte se niti pokušavati registrirati pošto vam registracija neće biti odobrena.

Warden guide i pitanja i odgovori

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on pon lis 25, 2010 4:27 pm

OK Nekim igračima koji su počeli igrati s wardenom nije jasno gambit(Ne govorim vama iskunima valjda ste skužili Very Happy ali ak vam niije jasno...) Potruditi ću se da vam odgovorim na sva moguća pitanja a na neka će Nar još bolje objasniti.
Ovako warden je classa koja je između champa i guarda (već znate to) to nije classa bez koje fs ne može ali uvijek je dobrodosao(kao sve classe) On doslovno radi sve. Napada, brani se, tenka, hila se itd.
Može imati sam medium armor Neutral Neutral Neutral ali da može imati heavy guarda bi većina zaboravila.
Ne može imati heavy shiled ali ima svoj posebni warden shield koji je bolji od običnog a gori od heavy.
Ne tenka dobro kao guard(ali radi veći damage od njega i brže napada jova bez uvrede Smile ili mislis drukčije Question ) ne radi velik damage kao champ(ali bolje tenka)
Radi veći damage na daljinu ima dosta skilova najpoznatji i ujedno najkorisniji je ambush koji ošamuti protivnika daje 50% run speed i onda dotrčiš do njega i imaš skill(critical strike) da kada je tako ošamućen da mu skine još pošten damage, može usporiti neprijatelja i napraviti da neprijatelj gotovo ne može blokirati(shield picer). (Sve su to javelin skilovi)
VJEROJATNO ĆE TE PITATI ŠTO JE TO GAMBIT I KAKO SE TO DOBIVA. Ovako gambit je kombinacija udarca imate 3 skilla s kojem dobivate ikonicu za gambit npr quick thrust daje ikonicu koplja, shield bash štita, i warden taunt daje ikonicu šake. Trebate dobro proučiti koju ikonicu gambit zahtjeva, napočetku imate 2 kvadratića za gambite a poslije se dobiva više max je 5. Obično gambiti koji počinju s shield služ za pojačavanje obrane ili hilanje. Spear su za napade, i Fist(šaka)su za povećavanje hatea[i hilanje(to je AOE skine njima i daje tebi morala max target 10 to je zgodan skil Very Happy)].
Za rasu je svejedno, ja koristim čovjeka. Najbolje je koristi iti sword jer dobiješ mastery za sword spear i club na 30 lvl + bonus rase.
Ak sam neš zaboravio recite i pitajte ak vam nije jasno
Sam dobro napravio guide i dal sam dobro objasnio gambit Question Question Question Question Question Question NAR ti još neš dodaj.
OK sada pitajte???

PS. stance ovako
Determination je prva koju poslije nisam koristio(nakon što sam dobio drugu). ONa povećava in-combat power regen to je dosta korisno jer ostanete bez powera(dobro poslije se dobijem skill koji napada i daje power)Vidiš to bih mogao koristiti scratch scratch scratch
Druga je conversation povećava block,evade i parry i in combat powe regen ne tako kao determination.Coversation najčešće koristim
I recklensses(jbt nzn kak se piše ( lol! lol! lol! lol! lol! ) smanjuje attack duration za 10% povčava damage za 5% ali smanjuje evade i parry

DA I DOBRO JE ŠTO NAPADI TRAJU 0.5 SEC A MOŽETE KORISTIT SVE ZA GAMBIT SVAKE SEC.
TO JE TO. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Zadnja promjena: Medros; uto lis 26, 2010 8:13 am; ukupno mijenjano 4 put/a.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Berta on uto lis 26, 2010 9:00 am

držimo se teme Wink

*obrisan offtopic
avatar
Berta

Broj postova : 1818
Lokacija : Osijek
Registration date : 11.03.2008

MyLotro
Main character: Berta
Class & Lvl: Champion lvl 65
Radiance: 130

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on uto lis 26, 2010 4:32 pm

Po ovome sto ja vidim warden je svemoguca clasa. Otvaram danas odmah jednog. Drzim se teme :p

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by strijelčica on uto lis 26, 2010 4:51 pm

ot: ne svidja mi se warden

offt: zas si pobriso onaj uber kul post bounce


alien
avatar
strijelčica

Broj postova : 159
Age : 29
Lokacija : zagreb
Registration date : 11.10.2009

MyLotro
Main character: Strijelchica
Class & Lvl: hunter 65
Radiance: mhm kolko oš

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on uto lis 26, 2010 5:00 pm

Par ispravaka, warden je klasa s najlosijim dpsom u igri, osjetno je slabiji od overpower guardiana, vjerojatno cak i od war speech minstrela koji barem ima fenomenalan burst iako nema bas neki sustained dps. Nitko nikad nigdje nece povesti wardena kao dps klasu, tank ili off tank je jedino cemu sluzi (ili interrupt/corruption removal u specijalnim situacijama).

Sto se oruzja tice, s obzirom da su sva oruzja normalizirana sada sto se tice damage/speed/dps odnosa, relativno je svejedno. Sword je najbolji za skidanje corruptiona jer manje missa, spear ima ponajbolji dps zbog bleeda, club je ponajbolji za tenkanje zbog debuffa. Realno, sve su to jako male razlike, tako da nije prebitno.

Sto se tice stanceova, Determination ne povecava power nego morale regen in combat. Kao takav relativno je beskoristan jer dok god imas powera, mozes se i sam healat gambitima, ako bi nekad bas dobro doslo jos malo morale regena, Way of the Warden je vjerojatno najbolja opcija. U svakom slucaju, power je najveci problem kod wardena, dakle u 99% situacija Conservation je najbolji stance.

Gambit koji ti vraca power kada ga iskoristis zove se The dark before the dawn i jako je koristan ako oces solo prebijat trollove, zmajove, gigante i sve ostalo od cega ostali bjeze kada su sami, samo trebas nauciti surfati ispod pola max morala. U grupnim situacijama skoro ga nikad neces moci iskoristiti jer te nijedan healer u imalo opasnijoj situaciji nece pustiti da stojis ispod 50% morala. Plavi potovi su wardenov najbolji prijatelj Razz

Glavni problem wardena u cijeloj prici je sto je spor. Sustav s gambitima daje wardenu jako puno mogucnosti, ali je gotovo nemoguce upotrebljavati ih reaktivno. Warden moze savrseno tankat, interruptat, skidat corruptione i healat sam sebe - samo ne istovremeno, moze on tenkat i tu i tamo skinut koji corruption ili interruptat, ali ako je krucijalno nesto interruptat ili skidati konstantno corruptione (a ako nije bitno onda ionako ne mora), onda warden ne moze raditi nista drugo, ne moze drzati agro, ne moze se healat, mora konstatno biti spreman da obavi to sto treba, jer ako se npr. nadje u pola nekog drugog gambita a mora interruptat, jako je upitno da li ce stici, a sasvim sigurno nece stici tako nesto napraviti 2 puta u nekom kracem vremenu, ako ti je spear+shield na cooldownu.
avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on uto lis 26, 2010 7:25 pm

HEHE nisam otvorio temu sam zat da ja kažen neš o wardenu neg da i naučim
lol! lol! lol!
Znao sa da sam negdje pogriješio, hvala na ispravku.
Ja inače ne surfam da otkrijem što više ja sam rekao ono što znam i što mislim i neke činjenice tak da...ma niš
sry što sam pogrješio i hvala što si me ispravio zato sam i pitao dal sam napisao dobro. Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on čet lis 28, 2010 8:10 am

Dobro ali može raditi i on dobar damage, dobro je što sve gambite mogu koristiti kada hoću(ne trebam blokirati i parryati i focusitrati) osim dark befor dawn(moram imati ispod pola morala. Very Happy Very Happy Very Happy
Ma meni je on najbolji. Smile Smile Smile

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by nino206 on čet lis 28, 2010 9:31 am

@LatZee ma ni sam se ne bih bolje izrazio Smile super si pojasnio malenima +/- strane wardena...za 5
avatar
nino206

Broj postova : 41
Age : 28
Lokacija : Kutina, S-Mž
Registration date : 19.03.2010

MyLotro
Main character: Naurwen
Class & Lvl: Warden lvl65
Radiance: 40

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on čet lis 28, 2010 6:15 pm

Hehe da može sve raditi ali sve mu je najslabije Very Happy Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on pet lis 29, 2010 12:28 am

Ne bi bas rekao da je u svemu najslabiji, rekao bih da je osjetno bolji aoe tenk od guardiana i definitivno najbolja solo klasa u igri. Ima jako puno stvari koje warden moze napraviti koje nitko drugi ne moze ni sanjati. Problem je samo sto se takve situacije nece prakticki nikad pojaviti u ikakvom grupnom sadrzaju.
avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on pet lis 29, 2010 7:23 pm

Jahuuuuuuuu prvo si me uvjerio dam je warden jadan ali sada hehe jučer sam izgubio volju da igram s njim evo.
Ali stvarno upravu si to je clasa za soliranje, u grupi ne stigneš napraviti ono što planiraš i ne stigneš se organizirati Very Happy Very Happy Very Happy
najbolje je biti blizu rk ili min i samo njih paziti Very Happy Very Happy tu sam najviše napravio nikako ne biti u prvom redu neg sam paziti i biti ispred rk ili min. Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on pon stu 01, 2010 3:11 pm

Evo jednog dobro savjeta koji me naucio jedan lvl 65 warden(nije nar) a to je kak dobro tenkat a možeš tak i aggro držati.
Prvo u calss traitovia morate staviti master of spear,fist i shield da se brže izvode gambiti jer se ne smije gubiti vrijeme izvođeći gambite.
Prvo kada je više njih rokne se 2x Exultation of Battle koji se dobije na lvl 48 i ako to ne uspije treba roknuti jedan conviction koji se dobije na lvl 58.(s time skilom liječiš sebe i ostale s heal over time i od svakog uzmeš prijetnju i daješ sebi)

A za aggro i obično za jednog protivnika treba uzeti precise blow(lvl 12) koji najviše diže hate i to treba korisiti dok se ne okrene i napada tebe ali upozorenje ne smije se to stalno koristiti jer košta puuno powera a wardenu je power jedno od najjvažnijih stvari. A kada opet krene na drugog opet roknete to 3 puta dok se ne okrene i normalno nastavite bacati skilove. I to je to probao sam i dobro služi. PA isprobajte.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on pon stu 01, 2010 7:10 pm

Exultation of battle je dobar, nekoc davno je zbog buggiranog weapon legacya bio vrijedan takvog oblika spama, ali to definitivno vise nije najefikasniji nacin. Za tankanje grupa mobova najbolji je nacin da ih pullas Javelin of deadly forceom (legendary trait), dok su na putu prema tebi od masterya slozis Exultation of battle i upotrijebis kada dodju do tebe, ali nakon toga jos jedan Exultation vise nije prekoristan jer se ni damage ni heal nece stackat s ovim prvim. nego samo threat over time dio, koji vise nije tako znacajan od kada su sredili weapon legacy. Umjesto toga ti je puno bolje napraviti 2-3 War Crya (Fist+Shield). War Cry ima jednak threat kao Exultation of battle, ali nema (znacajnije) damage+heal komponente. Exultation of battle ponovis tek kada ovaj originalni istekne, do tada ce ti se i mastery skinuti s cooldowna.

Za single target bossove je Precise blow najbolji threat skill, to je apsolutno tocno.

Za situacije gdje bas moras hitno povuc moba ili vise njih je najbolji skill Defiant Challenge (isto legendary), jedini force taunt kojeg warden ima i koji ce natjerati sve mobove da moraju napadati tebe na sljedecih 5 sekundi. Na zalost, ima dugu i sporu animaciju koja pojede bezveze dobar dio tih 5 sekundi, ali bolje nema Very Happy

Sutra valjda pocinje napokon ovaj free to play, pa se ulogiram na svog wardena i napravim ti jedan screenshot da vidis jedan mali trik koji zna biti koristan Very Happy
avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on pon stu 01, 2010 9:53 pm

Hehe hvala evo dobro je što imam u leg wepu legacy da dižem threat s war cryom. I slažem se s tobom ali ovo za defaint challenge nije naj leg trait sada ga koristim jer neam drugi da stavim tak da...
Ma waden može zogdno tenkati samo trebaš znati kako.
Ej koji ti je lvl warden i ak znaš što moram napraviti da dobijem way of warden trait????
Very Happy Smile Smile Smile
PS. dali valja što ovaj goad???

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on uto stu 02, 2010 2:11 am

Za Way of the Warden moras napraviti one lvl 50 class questove. Mislim da ih mozes zapoceti kod bilo kojeg Warden trainera, a salju te ako se dobro sjecam kod nekog tipa u Ost Guruthu.

Goad nije prekoristan jer hvata samo 3 targeta (ili 6 sa traitom, ali realno trait je prelos da bi ga se koristili) i nema bas neke prednosti u odnosu na War Cry, iako je pocetni threat nesto veci ako se ne varam.

avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on uto stu 02, 2010 9:16 am

A što je s conviction dali je dobro njega roknuti za tenkanje i kada mislim prije ili poslije war crya????
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on uto stu 02, 2010 9:40 pm

Conviction je dobar, ali sada mislim da vec lagano prelazimo sa cinjenica na stvari koje su pitanje osobnih preferencija. Osobno Conviction ne koristim tenkanja radi, nego cisto zbog heala, s odredjenim izuzecima.

Kod tenkanja grupa mobova obicno cu masterye potrositi na Exulatation of battle i nakon toga se drzati kracih gambita (War Cry, Precise blow), ako se ima vremena odrzavati Shield Mastery i Wall of steel. Ako mi zatreba jos malo healanja u takvim situacijama, Resolution ce (uz Exultation of battle koji je uvijek aktivan u pozadini) naleechat osjetno vise nego sto bi sporiji Conviction zahealao. Kada Exulatation bude blizu isticanja, ponovim ga masteryima koji imaju kraci cooldown nego sto traje Exulatation i idemo opet od pocetka.

Protiv solo bossova Exultation of battle bi bio relativno ne bas koristan, dakle u takvim situacijama cu potrosit masterye na Conviction radije. Ostalo je vise manje isto samo sto za healanje naravno nema smisla koristiti Resolution nego se nastacka shield-spear.... gambita po zelji/potrebi.

Generalno, taj threat transfer kod Convictiona nije bas nesto presuper korisno, koliko se sjecam sa nekog dev chata iz davnih dana Morije, kolicina threata koju Conviction transferira je nesto tipa otprilike jedan auto attack po osobi. Dakle, to nije bas super, heal je dobar i generirat ce određenu kolicinu threata također, ali mislim da Conviction nije vrijedan utrosenog vremena cisto threata radi, osim dakle u situacijama kada su masteryi slobodni jer ih necu trositi na Exultation of battle.

Naravno, heal je sam po sebi dobar i ako je potreban, onda nemamo o cemu raspravljati, naravno da je Conviction dobar u takvoj situaciji. Ali misim da nije idealan u situacijama kada heal nije potreban.
avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on uto stu 02, 2010 9:54 pm

Aha hvala evo bas me zanimao conviction Very Happy Very Happy Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on sri stu 10, 2010 5:38 pm

E a što je s dance of war piše da prenosi moderate hate od svakok člana fs. Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by LatZee on sri stu 10, 2010 6:03 pm

Isto kao i Conviction otprilike, solidno, ali sam threat nije vrijedan utrosenog vremena na gambit duzine 4. Plus relativno duga animacija. Solidno ako ti treba jos evadea, a i nije los sto se threata tice, samo sto nije ni dobar sam po sebi. Problem s takvim solidnim gambitima je sto ce rijetko icemu pametnome posluziti (naravno, opet pricam o grupnom igranju). Ako je kvalitetna grupa (dakle dobar dps) nemas vremena za nista osim drzanja aggroa najosnovnijim alatima (Exultation of the battle, War Cry, Piercing blow). Ako je grupa osrednja sto se dpsa tice, onda mozes i lupat nasumicno nogom po tipkovnici, agro neces izgubiti, a healer (ako zna sto radi) ce te vjerojatno odrzat na zivotu svejedno Razz malo karikiram, ali ne previse Very Happy

Naravno, slicno kao i kod Convictiona, pricam o tankanju grupa mobova, protiv single target bossova gdje Exultation nicemu ne sluzi i nisi stalno pod pritiskom da moras pohvatat sve mobove okolo, vjerojatno bi se naslo vremena i za ovo Very Happy
avatar
LatZee

Broj postova : 127
Registration date : 21.09.2008

MyLotro
Main character: Deda
Class & Lvl: Lvl 65 Minstrel
Radiance: 120

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Gost on sri stu 10, 2010 6:05 pm

AHA hvala opet Very Happy

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Warden guide i pitanja i odgovori

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.